Prof.dr. Stefaan Bergé

Prof.dr. Stefaan Bergé

Prof.dr. Stefaan Bergé

Na zijn specialisatie werd Stefaan Bergé staflid van de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van de Friedrich-Wilhelm Universiteit in Bonn, Duitsland (1997-2005). In 2000 promoveerde hij aan dezelfde universiteit en twee jaar later beëindigde hij zijn bijkomende kwalificatie voor facial plastic reconstructive surgery aan de Friedrich-Wilhelm Universiteit. Vanaf dat jaar deed hij verschillende klinische en experimentele studies over de prenatale diagnostiek en de mogelijkheden van foetale chirurgie voor het begeleiden en behandelen van lip-, kaak- en gehemeltespleten. Dit resulteerde in 2003 in een venia legendi (‘habilitation’) aan de Friedrich-Wilhelm Universiteit.

In 2005 werd Bergé benoemd tot hoogleraar en hoofd van de afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie van de Radboud Universiteit. In datzelfde jaar richtte hij het 3D-Lab Nijmegen op. Daar realiseerde hij voor meer dan drie miljoen euro aan investering en research funding. Het 3D-lab wordt inmiddels over heel Nederland uitgerold.

Bergé heeft meer dan 160 peer-reviewed publicaties op zijn naam staan. Daarnaast publiceerde hij diverse boekbijdragen en verzorgde hij ruim 300 internationale lezingen. Hij was promotor van 17 proefschriften. Bergé won verschillende internationale prijzen.

Zoeken binnen de hele website.

Open/Sluit
Snel menu