Prof.dr. Frans Feldberg

Prof.dr. Frans Feldberg

Prof.dr. Frans Feldberg

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op het beantwoorden van de vraag hoe je als organisatie relevant blijft in een wereld waarin data en artificial intelligence (AI) disruptief kunnen zijn voor de waarde die je als organisatie creëert. Hij werkt samen met een variëteit aan organisaties (profit en non-profit, groot en klein) aan (big) data en AI projecten.

Frans is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar, een regionaal kennis- en innovatieplatform op het gebied van (big) data en kunstmatige intelligentie, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit Amsterdam, de provincie Noord-Holland en het regionale bedrijfsleven intensief samenwerken (’triple helix’).

Als consultant en ondernemer heeft hij veel ervaring met de ontwikkeling en implementatie van data- en AI-gedreven bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen, en de publieke sector. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops over de invloed van (big) data en artificial intelligence op individuen, organisaties en de samenleving.

Zoeken binnen de hele website.

Open/Sluit
Snel menu