Prof.dr. Constantinus Politis

Prof.dr. Constantinus Politis

Prof.dr. Constantinus Politis

Constantinus Politis (1958) behaalde in 1982 het diploma Genees-, Heel- en Verloskunde en in 1985 het diploma Tandheelkunde aan de KU Leuven. Na zijn specialisatie in de stomatologie en mond-, kaak- en aangezichtschirurgie werd hij onder andere coördinerend stagemeester voor de opleiding Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkunde bij KU Leuven en UGent, en voorzitter van de Erkenningscommissie Stomatologie en Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (STO-MKA).

Hij promoveerde in 2012 in de biomedische wetenschappen rond het thema ‘complicaties na orthognatische heelkunde’, waarna hij samen met prof. dr. Reinhilde Jacobs de onderzoeksgroep OMFS-IMPATH oprichtte aan de KU Leuven, evenals het 3D-labo MKA.

Sinds 1982 is professor Politis actief in tal van syndicaten en verenigingen, waaronder het Vlaams Artsensyndicaat (VAS), de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) en het Verbond van Belgische Beroepsverenigingen van Artsen-Specialisten-MKA (VBS-MKA). Ook is hij voorzitter van de Belgische Vereniging voor Mond-Kaak-Aangezichts- en Hoofd-Halschirurgie (BVMKA-HH).

Van 1989 tot 2012 was hij medisch diensthoofd mond-, kaak- en aangezichtschirurgie in Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). Tot zijn emeritaat op 1 oktober 2023 was hij medisch diensthoofd mond-, kaak- en aangezichtschirurgie in UZ Leuven, docent aan UHasselt en gastdocent aan de ESHAL in Brussel. Hij doceerde als gewoon hoogleraar ook Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie aan de KU Leuven aan de studenten tandheelkunde en geneeskunde. Hij introduceerde de 3D-planning van operatieve ingrepen waarbij 3D-geprinte chirurgische mallen de precisie konden overbrengen naar de operatieve ingreep bij de patiënt. Hij was auteur van het 3-delig werk Mondziekten en MKA-chirurgie dat in 2018 verscheen en de basisleerstof vormde voor de assistenten in opleiding. In totaal begeleidde hij tijdens zijn carrière de opleiding van 95 MKA-artsen in Vlaanderen.

Zoeken binnen de hele website.

Open/Sluit
Snel menu