Jean Pierre Ho

Jean Pierre Ho

Jean Pierre Ho

Jean-Pierre Ho begon zijn opleiding in de tandheelkunde aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam, gevolgd door zijn geneeskundeopleiding aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Vervolgens heeft hij de specialistenopleiding tot Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurg afgerond in het voormalig Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam onder prof. dr. J. de Lange.

Na het succesvol afronden van zijn opleiding, trad hij in 2017 toe tot de medische staf van de afdeling MKA-chirurgie van het Amsterdam UMC. Sinds 2020 maakt hij ook deel uit van de maatschap Kaakchirurgen Noord-Holland. Naast zijn toewijding aan patiëntenzorg investeert Jean-Pierre aanzienlijke tijd in onderwijs. Als onderwijscoördinator en examinator bij de afdeling MKA-chirurgie aan de Universiteit van Amsterdam draagt hij actief bij aan de opleiding van zowel tandheelkunde- als geneeskundestudenten. Daarnaast is Jean-Pierre lid van de NVTS Academy en heeft hij een rol als bestuurslid. Jean-Pierre bevindt zich momenteel in de afrondende fase van zijn promotieonderzoek naar maxillomandibulaire advancement als therapie voor het Obstructief Slaapapneu Syndroom (OSAS).

 

Samenvatting BOOA-lezing

In 2014 ontving Jean-Pierre de BOOA Research Grant voor zijn onderzoek getiteld ‘Therapeutische en economische evaluatie van twee behandelmogelijkheden voor persisterende periradiculaire laesies.’ Dit onderzoek vergeleek de effectiviteit en kostenefficiëntie van apicale chirurgie met revisie endodontische behandeling. In deze voordracht zal Jean-Pierre het beloop van de studie bespreken en vertellen hoe dit onderzoek zijn wetenschappelijke carrière heeft beïnvloed.

Zoeken binnen de hele website.

Open/Sluit
Snel menu