Björn Kuipers

Björn Kuipers

Björn Kuipers

Björn Kuipers is oud-voetbalscheidsrechter bij de Eredivisie, het Nederlands Elftal en was werkzaam binnen de hoogste klasse van de Europese voetbalbond. Naast zijn succesvolle carrière als scheidsrechter is Kuipers ook succesvol ondernemer. De lessen van het voetbalveld en zijn ondernemingen deelt hij in zijn lezingen. Hij geeft het publiek een kijkje in zijn wereld, maar weet toch elke doelgroep te raken met zijn praktische inzichten over leiderschap, ondernemerschap, omgaan met tegenslagen en het leiden van een team. Als geen ander weet hij te vertellen hoe het is om met grote druk om te gaan.

Voetbalcarrière

Björn Kuipers leerde voetballen bij Quick maar trad al snel in de voetsporen van zijn vader als scheidsrechter. In 2005 floot Bjorn zijn eerste wedstrijd in de Nederlandse Eredivisie tijdens de wedstrijd Vitesse Willem ll. Vanaf dat moment maakt hij naamsbekendheid. Zo maakte hij in 2006 zijn internationale debuut, waarna zijn Europa League debuut volgde in 2007 tijdens de wedstrijd NK Varteks – KF Tirana. Na een mooie carrière als scheidsrechter voor o.a. FIFA, WK Voetbal en het Europees Kampioenschap, besloot hij in 2021 om zijn laatste wedstrijd te fluiten.

Ondernemer en Auteur

Buiten zijn werk als scheidsrechter, is Björn eigenaar van twee kapperszaken en vestigingen van de supermarkt Jumbo. Zijn sterke communicatieve vaardigheden, goede voorbereiding en vermogen om beslissingen te durven nemen past hij dus niet alleen toe op het voetbalveld. Een belangrijke les die hij leerde tijdens zijn werk verwerkte hij in zijn kinderboek Respect (2019), waarin hij achtste-groepers handvatten geeft over respect op en buiten het veld. Zijn ervaringen weet hij op elk publiek over te brengen, en om te zetten in een boodschap over motivatie, effectief leiderschap of ondernemen.

Zoeken binnen de hele website.

Open/Sluit
Snel menu