Programma: Dag 1

Congreslogo NVMKA Arnhem 2024_groen
09:00
- 09:45
Ontvangst, registratie en expositiebezoek
09:45
- 09:50
Welkom door de voorzitter van de NVMKA, prof.dr. Eddy Becking
09:50
- 10:00
Opening door de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch
10:00
- 10:50

Hoe blijven we relevant in een wereld waarin niet alleen big tech, maar ook startups, datagedreven producten en diensten ontwikkelen die de bijl zetten aan het bestaansrecht van menig organisatie? In zijn presentatie gaat Frans dieper in op de impact van digitale innovaties op de opgaven van de gezondheidszorg in het algemeen en (big) data en (generatieve) kunstmatige intelligentie in het bijzonder. Hij gaat in op het waarom, wat en hoe van datagedreven innovatie. Waarom moeten data en AI topmanagementprioriteiten zijn voor iedere organisatie, hoe moet je reageren op de uitdagingen die data en AI met zich meebrengen, en ‘what’s next’, zijn vragen die in zijn presentatie zullen worden beantwoord. Aan de hand van DatCan, het datagedreven innovatie canvas, geeft hij concrete handvatten voor het starten van succesvolle dataprojecten. Frans wil jullie graag inspireren met aansprekende voorbeelden en concrete cases, en gaat graag met jullie in gesprek over de kansen en bedreigingen van AI voor de gezondheidszorg.

Prof.dr. Frans Feldberg

Professor of Data-driven Business Innovations (VU Amsterdam) - Professor KIN Center for digital innovations

10:50
- 11:20
Koffiepauze
11:20
- 12:10

Tijdens zijn presentatie zal Ralf ingaan op hoe je als organisatie het beste waarde uit jouw data kan halen. Daarnaast zal hij de toepassingen van Natural Language Processing, Computer Vision en optimalisatietechnieken toelichten aan de hand van praktische voorbeelden.

Ralf Zoetekouw MSc

Founder of Datacation B.V. (High Tech Campus Eindhoven & Amsterdam-Zuid)

12:10
- 12:20
Q&A
12:20
- 13:30
Lunch en expositiebezoek
13:30
- 15:00
Sessie 1 - vrije voordrachten en/of MKA-talks
15:30
- 16:30
De Groene Sessie
16:30
- 16:45

Liquid biopsy is een bloedanalysetechniek voor de (vroegtijdige) detectie van maligne tumoren. Stagnerende prognosecijfers van hoofd-halskanker van de afgelopen decennia gaven aanleiding om in 2015 een onderzoekstraject hiernaar te starten. De basis voor het ontwikkelen van deze techniek bij hoofd-halskanker werd gelegd met de analyse van genetische profielen van een groot cohort aan hoofd-halstumorspecimens. Hierop volgde de ontwikkeling van een gestandaardiseerd laboratoriumprotocol voor de analyse van bloedmonsters van hoofd-halskankerpatiënten met behulp van tumorspecifieke assays. De financiering van deze assays is mede mogelijk gemaakt door Stichting BOOA. Zodoende kon worden gestart met een pilotstudie naar de haalbaarheid van liquid biopsies bij hoofd-halskankerpatiënten, waarbij zowel vóór als na de behandeling analyses werden uitgevoerd. De voorlopige resultaten hiervan gaven aanleiding om deze techniek in de toekomst verder te ontwikkelen met uiteindelijk als doel de vroegdetectie van recidieven te optimaliseren en daarmee de overleving van hoofd-halskanker te verbeteren.

Dr. Joost van Ginkel

MKA-chirurg - Winnaar BOOA Research Grant 2016

16:45
- 16:55
Uitreiking BOOA Research Grant en Aanmoedigingsprijs 2024
17:00
- 18:15
Algemene Ledenvergadering NVMKA
18:45
- 23:59
Diner en feest in Luxor

Zoeken binnen de hele website.