In Memoriam

13-02-2024

Op 11 januari jongstleden is Dirk Bram Tuinzing op 75-jarige leeftijd overleden.

Bram is geboren in Den Haag en bracht zijn jeugd door in Arnhem. Tijdens zijn studie Tandheelkunde aan de Rijks Universiteit te Groningen heeft hij zijn passie voor wedstrijdroeien ontdekt. Dankzij zijn tomeloze inzet en talent heeft hij het in 1972 met de Aegir-acht tot de Olympische Spelen van München gebracht.

In 1974 begon hij met de opleiding Mondziekten en Kaakchirurgie in het tegenwoordige Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie VUmc. Hier is hij tot zijn pensionering werkzaam geweest als kaakchirurg op het gebied van de orthognatische chirurgie. In 1992 werd hij aldaar benoemd tot hoogleraar in de chirurgisch kaakorthopedie. Ook heeft hij in zijn werkzame leven deze discipline op hoog niveau uitgevoerd in het tegenwoordige Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp.

Bram is beroemd om zijn progressieve ideeën en vroege toepassingen van de veelal in de Verenigde Staten ontwikkelde technieken van kaakstandcorrecties. Hij was een bevlogen clinicus, wars van politiek en bestuurlijke beslommeringen, met een groot hart voor al zijn patiënten. Hij heeft generaties kaakchirurgen ingewijd in de tips en tricks van de orthognatische chirurgie, en zijn naam en faam klinken tot op heden nog door in vele operatiekamers.

Bram was een uiterst vriendelijke, betrokken en gidsende kaakchirurg, maar bovenal een toegewijde en liefhebbende echtgenoot, vader, schoonvader en grootvader. Voor veel kaakchirurgen, orthodontisten en tandartsen was hij naast een betrouwbare collega, ook een goede vriend.

Wij wensen Stella, Flip, David en verdere familie veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

Eddy Becking, voorzitter NVMKA

No data was found

Zoeken binnen de hele website.

Open/Sluit
Snel menu