BOOA Research Grant en Aanmoedigingsprijs 2022

14-11-2022

Tijdens het Najaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA), dat op donderdag 3 en vrijdag 4 november 2022 is georganiseerd door de vakgroepen MKA van het UMC Groningen en het Martini Ziekenhuis Groningen, heeft dr. Theo Hoppenreijs, voorzitter van de Stichting tot Bevordering van Bijzondere Wetenschappelijke Onderwijs- en Onderzoeksactiviteiten (BOOA) de BOOA Research Grant 2022 en de Aanmoedigingsprijs uitgereikt.

De Stichting BOOA van de NVMKA stelt jaarlijks een prijs beschikbaar ter stimulering van innovatief wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Deze prijs, de BOOA Research Grant, is bedoeld om jonge onderzoekers een zetje in de rug te geven om dat onderzoek op gang te krijgen.

De jury, bestaande uit de kaakchirurgen dr. R.J.J. van Es, prof.dr. P.A.W.H. Kessler en prof.dr. J.L.N. Roodenburg, beoordeelde dit jaar acht aanvragen. Alle ingezonden onderzoeken waren van hoogwaardige kwaliteit.

De BOOA Research Grant 2022 (een cheque ter waarde van € 7.500,-) is gewonnen door Jeroen van Rijssel, fellow hoofd-halsoncologie, afd. MKA-chirurgie, Radboud UMC Nijmegen, voor de opzet van zijn onderzoek: “Vastleggen van de oriëntatie van het resectiespecimen met behulp van 3D beeldvorming”.

Doelstelling van dit onderzoek: Optimaliseren van het vastleggen van de oriëntatie van het resectiespecimen met behulp van 3D beeldvorming om eventuele adjuvante behandeling (reresectie/postoperatieve radiotherapie) gerichter uit te kunnen voeren en om de communicatie tussen de verschillende betrokken afdelingen postoperatief te bevorderen.

De Aanmoedigingsprijs 2022 (een cheque ter waarde van € 2.500,-) is toegekend aan Lauren Bulthuis, PhD-kandidaat MKA-chirurgie, afd. MKA-chirurgie, Amsterdam UMC, locatie AMC, voor de opzet van haar onderzoek: “Chirurgische navigatie bij de positionering van een TMJ fossa prothese en het gebruik van oriëntatieschroeven bij de positionering van de mandibulaire condyle prothese ter bevordering van de accuratesse”.

Deze studie zal twee methodes onderzoeken die de positionerings-accuratesse van de positionering-mallen voor zowel de TMJ fossa als de mandibulaire condyle prothese mogelijk verhogen. Daarnaast wordt het gebruiksgemak en de operatieduur onderzocht bij het gebruik van oriëntatieschroeven bij het plaatsen van een mandibulaire condyle prothese en bij het gebruik van intraoperatieve navigatie bij het plaatsen van een TMJ fossa prothese.

Oratie dr. M.J.H. (Max) Witjes – 21 april 2023 – 16.15 uur – Aula Academiegebouw Groningen

De heer dr. M.J.H. (Max) Witjes, benoemd tot hoogleraar in de Faculteit Medische Wetenschappen met de leeropdracht Maxillofaciale Oncologie, in het bijzonder de klinische translatie en valorisatie van technologische ontwikkelingen, houdt op 21 april 2023 om 16.15...

22-03-2023

Openbare verdediging proefschrift, 21 december 2022

Op woensdag 21 december 2022 om 13.00 uur verdedigt Atilla Gül zijn academisch proefschrift: “Three-dimensional and clinical aspects of BiMaxillary Expansion“, ter verkrijging van de graad van doctor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, op gezag...

13-10-2022

Zoeken binnen de hele website.

Open/Sluit
Snel menu