Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

DICA zoekt arts-onderzoeker DHNA (Dutch Head and Neck Audit)

Functie

Vacature per: 
donderdag, 27 januari, 2022

Arbeidsvoorwaarden

Functieomschrijving: 

DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing) is het kwaliteitsevaluatie instituut van de medisch specialistische zorg in Nederland. Wij geloven dat het verzamelen en analyseren van data over de kwaliteit van zorg, leidt tot de beste zorg. DICA meet hoeveel patiënten behandeld worden, meet de uitkomsten van de behandelingen en maakt verschillen tussen zorgaanbieders inzichtelijk. In de 11 jaar dat DICA bestaat, heeft onze aanpak geleid tot spectaculaire hervorming in zorgprocessen en uitkomsten voor patiënten. Hoe? Door de juiste data in de ziekenhuizen op te halen en middels interactieve dashboards de data inzichtelijk te maken voor patiënten, artsen en bestuurders in de zorg. DICA werkt daarbij samen met verschillende (zorg)partijen in het land. De DICA-kwaliteitsregistraties worden opgezet op initiatief van medisch specialisten.

Wie zoeken we?
Een arts-onderzoeker bij DICA ondersteunt de medisch specialisten in de Clinical Audit Board in de gehele auditcyclus van het bepalen van de speerpunten, het ontwikkelen/onderhouden van de dataset, de data-analyse, het bespreken van de uitkomsten en het bijstellen van de speerpunten. Je bent samen met de Clinical Audit Board verantwoordelijk voor de medisch inhoudelijke doorontwikkeling van de registratie. Momenteel zijn wij op zoek naar een arts-onderzoeker voor de hoofd-halstumoren registratie (DHNA).
Daarnaast houd je je bezig met wetenschappelijk onderzoek rondom de kwaliteit van zorg bij hoofd-halstumoren, met als eindresultaat een promotie. Je maakt in samenspraak met je promotor(es) en copromotor(es) een promotieplan, waarin duidelijk is opgenomen wat het onderwerp van de promotie, de planning en het aantal publicaties is.

Team
Je werkt in een cluster van arts-onderzoekers onder leiding van een clustermanager. Binnen het cluster bespreek je wat er binnen de afzonderlijke registraties speelt en zorg je zo dat de registraties ook weer van elkaar kunnen leren. Daarbij kun je elkaar ondersteunen bij de registratie-overstijgende thema’s zoals bijvoorbeeld PROMs. Alle clusters vormen met het Wetenschappelijk Bureau samen de afdeling Registraties & Onderzoek.
Daarnaast werk je intensief samen met de informatie-analisten en data-scientists vanuit de afdeling Informatie om de medische inhoud van de kwaliteitsregistraties te vertalen naar informatieproducten zoals het Codman Dashboard en rapportages, en ook met de medewerkers uit het stafbureau als het gaat over communicatie, nieuwe ontwikkelingen of afstemming met extern betrokken partijen in het zorgdomein.

Jouw profiel
• Je bent (bijna) afgestudeerd arts
• Je ben geïnteresseerd in kwaliteit van zorgevaluatie en -verbetering; specifiek voor de Hoofd-Hals Oncologie
• Je voelt je thuis in een multidisciplinair en dynamisch werkveld
• Je bent communicatief vaardig, assertief en staat stevig in je schoenen
• Je weet goed enthousiaste ideeën naar concrete plannen te vertalen, passend bij de langetermijnvisie van de organisatie
• Je weet goed prioriteiten te stellen en je werk efficiënt in te richten
• Je hebt feeling met methodologie en statistiek
• Affiniteit met grote databases
• Ervaring met het werken met R voor data analyse is een pre.

Wij bieden
• Een uitdagende functie in een dynamische en groeiende, jonge organisatie
• Een informele werksfeer met korte lijnen en een pragmatische instelling
• Voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen
• Arbeidsvoorwaarden conform de CAO ziekenhuizen
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een ruim ontwikkelingsbudget en een fulltime werkweek van 36 uur.

Solliciteren

Schriftelijke sollicitatie met cv richten aan: 

Interesse
Een schriftelijke reactie voorzien van CV kun je richten aan: HR@dica.nl.

Graag ontvangen we jouw reactie vóór 10 februari 2022.

Inlichtingen bij: 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rianne Ravensbergen, Hoofd Registraties en Onderzoek
Telefoonnummer: 
085 902 44 00
Website: 
www.dica.nl
Reageren voor: 
donderdag, 10 februari, 2022

Sponsoren SSKMKA